Vietor a farby (AKO ZNOVU OBJAVIŤ RADOSŤ V ŽIVOTE?)

Vietor a farby (AKO ZNOVU OBJAVIŤ RADOSŤ V ŽIVOTE?)

Schauspiel

Spolupráca s Plamienok n.o.

Neues Gebäude, Der Blaue Salon
15. 3. 2018 18:30 h - 20:00 h

Ako znovu objaviť radosť v živote?

Predstavenie vzniklo na motívy terapeutickej knihy Ivána Goméza Dobrodružstvá Ajky a Grofa: Vietor a farby, a je voľným pokračovaním divadelného predstavenia Cesta do krajiny, kde nám niekto chýba, ktoré Detský divadelný súbor Plamienok uviedol v spolupráci s Činohrou SND v Modrom salóne SND v roku 2017.

Skupinka kamarátok sa stretáva v ateliéri, v prostredí plnom predstavivosti a kreativity. Keď v jeden večer, z ničoho nič, prihrmí veterná búrka a všetko zmení. Prenesú sa do sveta s Ajkou, ktorá už vďaka Grofovi vie, že jej mama zostane navždy s ňou, v jej srdci a spomienkach. Rozhodne sa preto Grofovi predstaviť farby, ktoré on nevidí. Koľko farieb objavia spolu putovaním veternou búrkou? Objavíme farby života aj my v sebe samých? Nechajte sa inšpirovať radosťou a životnou múdrosťou detí.

Detský divadelný súbor Plamienok vznikol v rámci projektu „Psychologická pomoc pre deti po strate blízkeho" neziskovej organizácie PLAMIENOK n.o. Súbor tvoria deti po strate blízkej osoby, ktoré s pomocou terapeutov a dobrovoľníkov Centra smútkovej terapie PLAMIENOK n.o. znovu objavujú farby života.

Réžia: Mgr.art. Lucia Kralovičová
Pohybová a tvorivá spolupráca: Mgr. Lucia Šuplatová
Tvorivá spolupráca: Erika Klimešová
Dramaturgia: Mgr.art. Lucia Kralovičová
Scéna a kostýmy: Mgr. Linda Horváthová
Hudba: Juraj Ďuriš

Účinkujú: Patrícia Slobodová, Simona Benešová, Nina Benešová, Nina Gašparovičová, Nina Švédová, Ema Komorechová, Lucia Hudecová, Jasmína Kožíková, Zuzana Švaralová