Trojboj (finále)

Trojboj (finále)

Drama
The new SND building, The Blue Salon
19. 5. 2018 16:00 h - 18:00 h

Podujatie Trojboj je vyvrcholením súťaže Dráma o najlepší pôvodný dramatický text v slovenskom alebo českom jazyku. Jeho cieľom je predstaviť finálové texty súťaže formou inscenovaného čítania. V dnešnej podobe je toto podujatie praktickou skúškou divadelného potenciálu finálových textov, a súčasne výzvou pre mladý tím režiséra a hercov, ktorí texty prezentujú festivalovému publiku. Na divákov teda opäť čaká ochutnávka tej najnovšej drámy a náznakov jej javiskového spracovania.

Dráma je súťažou dramatických textov v slovenskom alebo českom jazyku. Do tohto ročníka bolo prihlásených tridsaťdva textov, z toho dvadsaťtri napísaných v slovenskom a deväť v českom jazyku.

O finalistoch a víťazovi súťaže rozhodovala päťčlenná porota. Tento rok bola v zložení:

Miriam Kičiňová (dramaturgička, lektorka dramaturgie Činohry Slovenského národného divadla)
Zuzana Palenčíková (dramaturgička)
Marián Amsler (režisér, umelecký šéf Divadla ASTORKA Korzo ´90)
Andrea Dömeová (dramaturgička Divadla ASTORKA Korzo ´90)
Vladislava Fekete (dramaturgička, riaditeľka Divadelného ústavu)

Meno víťaza súťaže bude vyhlásené počas slávnostného odovzdávania ocenení festivalu. Počas tohto večera budú mať možnosť udeliť svoje ocenenia aj Činohra Slovenského národného divadla a Rádio Devín.

Súťaž Dráma 2017 vyhlásil Divadelný ústav v spolupráci s Činohrou Slovenského národného divadla. Partnerom súťaže je RTVS – Rádio Devín.

Hosted at SND

Note

VOĽNÝ VSTUP