Matka

Peeping Tom

Matka

činohra

Hosťovanie v rámci festivalu Bratislava v pohybe

nová budova SND, Sála činohry
22. 10. 2018 19:00 h - 22:00 h

PEEPING TOM sa vracajú do Bratislavy po desiatich rokoch a možno povedať, že medzičasom sa z nich stala jedna z najoriginálnejších a najúspešnejších skupín Belgickej tanečno-divadelnej scény.

Choreografka a režisérka Gabriela Carrizo vytvorila zaujímavý a svojim spôsobom znepokojivý archetypálny obraz matky, vychádzajúc pri tom z akejsi kolektívnej pamäte. Ide o druhú časť trilógie zameranej na členov rodiny (Otec 2014, Dieťa 2019), v ktorej Peeping Tom ponúka komplexné pohybové divadlo, vychádzajúce z úvah o význame a povinnostiach materstva, o tom, čo to znamená byť ženou, rodičom, matkou, o podvedomí, predstavách, sklamaniach i túžbach, ktoré každá matka prežíva.

Produkcia: Peeping Tom
Réžia: Gabriela Carrizo
Asistent réžie a dramaturgia: Franck Chartier
Umelecká asistentka: Diane Fourdrignier
Zvuková kompozícia a aranžmá: Raphaëlle Latini, Renaud Crols, Glenn Vervliet, Peeping Tom
Mixáž zvuku: Yannick Willox, Peeping Tom
Svetelný dizajn: Giacomo Gorini, Amber Vandenhoeck
Kostýmy: Diane Fourdrignier, Kristof Van Hoorde (internship), Peeping Tom
Scéna: Amber Vandenhoeck, Peeping Tom
Realizácia scény: KVS-atelier & Peeping Tom
Video skúšky: Sulok Swablamban (internship), Gaspard Rozenwajn
Foley Coach Elias Vervecken
Koprodukcia: Theater im Pfalzbau (Ludwigshafen), Performing Arts Center (Taipei), KVS - Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel), GREC – Festival de Barcelona / Mercat de les Flors (Barcelona), HELLERAU - European Center for the Arts Dresden, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Maison de la Culture de Bourges, La Rose des Vents (Villeneuve d’Ascq), Festival Aperto/Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), La Bâtie – Festival de Genève.
S podporou Flemish authorities
Distribúcia: Frans Brood Productions

Tvorba a účinkujúci: Eurudike De Beul, Maria Carolina Vieira, Marie Gyselbrecht, Brandon Lagaert, Hun-Mok Jung, Yi-Chun Liu, Simon Versnel, Charlotte Clamens

Hosťovanie v SND

Poznámka

Festival Bratislava v pohybe