Natalia Kosovac

Natalia Kosovac

„Žijem pre tanec, jeho tvorbu a interpretáciu. Mám pocit, že nie je nič úžasnejšie, ako vytvoriť svojím pohybom niečo, čo zasiahne emóciami ostatných.“
 
Prvá sólistka baletu Chorvátskeho národného divadla v Záhrebe sa narodila v austrálskom Gosforde. Absolvovala baletnú školu Marie Walton Mahon v Newcastli. V pätnástich tancovala s Ballet Company Ajkun v New Yorku.
Po absolutóriu v škole Heinza Bosla v Mníchove pod vedením Konstanze Vernony prijala angažmán v Bavorskom štátnom balete v Mníchove a neskôr v Chorvátskom národnom divadle v Záhrebe.
 
Stvárnila niekoľko hlavných postáv v spolupráci s významnými svetovými choreografmi, akými sú napríklad John Cranko (Romeo a Júlia), Raz Barra (Labutie jazero), Ivan Liška (Korzár), Giorgio Madia (Nebezpečné vzťahy, Peter Pan), Jiří Bubeníček (Metropolis), Valentina Turcu (Smrť v Benátkach), Vladimir Malakhov (Labutie jazero, Odette/Odile), Patrice Bart (Romeo a Júlia), Vasilij Medvedev (Bajadéra), Leo Mujic (Anna Karenina), Derek Dean (Luskáčik), Milko Sparemblek (Faust) a ďalšie. V Balete SND sa predstaví v dvojúlohe Odetty/Odílie v balete Labutie jazero, a to 11. 1. 2020 po boku prvého sólistu Baletu SND Andreja Szaba.