Ekaterina Siurina

Ekaterina Siurina

Sopranos

Ruská sopranistka Ekaterina Siurina má za sebou medzinárodnú kariéru, ktorá ju zavidla do mnohých špičkových operných domov v Európe a Amerike. Študovala na Ruskej akadémii divadelných umení v Moskve, kde aj debutovala po boku svetoznámeho barytonistu Dimitrija Hvorostovského v Novej opere. Stala sa sólistkou Mestského moskovského divadla a počas štúdia bola víťazkou súťaže Rimského-Korsakova v Petrohrade.

Medzi vrcholy sezóny 2021/22 patrí koncertná verzia Aleka s Münchener Rundfunkorchester, Marguerite vo Faustovi v Gréckej národnej opere a Micaela v Carmen na festivale v Santa Fe.

Medzi nedávne úspechy tiež patrí Nápoj lásky a Falstaff v Bayerische Staatsoper, jej debut ako Donna Anna v Donovi Giovannim vo Wiener Staatsoper, Adina v Nápoji lásky v Pittsburgh Opera a návrat do Royal Opera House Covent Garden ako Mimi. Koncertné vystúpenia zahŕňali napríklad Rossiniho Stabat Mater s Orchestre d’Ille de France pod taktovkou maestra Mazzolu.

Medzi jej významné operné úlohy patria Donna Anna v Donovi Giovannim vo Wiener Staatsoper, Pamina v Čarovnej flaute, Mimi v Bohéme, Gilda v Rigolettovi a Lauretta v Giannim Schicchim v Royal Opera House, Nápoj lásky pre Bayerische Staatsoper, Pittsburgh Opera and Opera de Nice, Glyndebourne Festival, Staatsoper Berlín a Hamburgische Staatsoper, Figarova svadba v Opera de Paris, Zerlina v Donovi Giovannim na Salzburskom festivale, Susanna vo Figarovej svadbe v Teatro alla Scala, Violetta v La traviate s Kanadskou opernou spoločnosťou, Leila v Lovcoch perál v Opera Australia , Guilietta v I Capuleti e I Montecchi v Liceu Barcelona a Gilda v Rigolettovi v Arena di Verona.