Pietro Rizzo

Pietro Rizzo

Conductor

V rokoch 2000 až 2003 Pietro Rizzo pôsobil vo Fínskej národnej opere, kde dirigoval inscenácie Madama Butterfly, Bohéma, Anna Bolena, Trubadúr, Popoluška, Don Carlos a Cesta do Remeša.

V rokoch 2003 až 2007 Pietro Rizzo pôsobil ako Erste Kapellmeister v Aalto Theater v Essene, kde každú sezónu dirigoval viac ako sedemdesiat operných, koncertných a baletných predstavení.

V rokoch 2006 až 2009 bol Pietro Rizzo hlavným dirigentom v Göteborgs Operan vo Švédsku, kde dirigoval Falstaffa, La traviatu, Fausta, Eugena Onegina, Bohému a niekoľko symfonických koncertov.

Dirigoval hlavné orchestre a operné súbory vo Fínsku, hosťoval vo Volksoper Wien, v Štátnom opernom divadle Rimského-Korsakova v Petrohrade, na Rossiniho opernom festivale, na Turku Music Festival, na Savonlinna Opera Festival, v Staatstheater Braunschweig, v Stadttheater Bern, v Novej izraelskej opere, v Teatro Calderon vo Valladolide v Španielsku a v Teatro Principal v Palma de Mallorca.

Pietro Rizzo sa aktívne venuje symfonickým koncertom a dirigoval Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Orchestra del Teatro La Fenice di Venezia, The Finnish Radio Symphony Orchestra, Tampere Philharmonic, The Belgian Radio Symphony Orchestra, Essener Philharmoniker, Bergische Symphoniker, WDR Rundfunkorchester in Koln, Aalborg Symfoniorkester (Dánsko), Oviedo Filarmonia in Spain. Nahrával pre Fínsky rozhlas, Švédsky rozhlas a Švédsku televíziu a s WDR Rundfunkorchester nahral CD pre spoločnosť Telos.

Pietro Rizzo rád pracuje s mladými hudobníkmi: je hudobným riaditeľom Orquesta Joven de la Sinfonica de Galicia, s ktorým intenzívne spolupracuje od roku 2003; je hosťujúcim profesorom vo Vlaandere Operastudio v belgickom Gente, kde od roku 2002 pravidelne vedie majstrovské kurzy talianskeho operného repertoáru. Je hosťujúcim profesorom na Univerzite v Göteborgu, kde vedie hodiny repertoáru a diriguje koncerty Švédskej národnej orchestrálnej akadémie.

Predstavenia

Musical Direction
Musical Direction