Gosha Kowalinska

Gosha Kowalinska

Mezzo-sopranos

Gosha Kowalinska sa narodila v Poľsku, ale už v ranom detstve sa presťahovala do Francúzska, kde študovala  dramatické umenie a hudbu. V roku 2008 absolvovala Ecole Normale de Musique Alfred Cortot Paris (opera) a Ecole Claude Mathieu - herecké techniky (divadlo/film).

Taliansky repertoár študovala u sopranistky Gabrielly Ravazzi a zúčastnila sa viacerých majstrovských kurzoch u Fiorenzy Cossotto, Anny Sims, Iriny Gavrilovici, Ricarda Estrada, Mary Pinto, Alessandra Amorettiho, Margreet Honig alebo Jolanty Zmurko. 
Spievala pod vedením Maurizia Arenu, Kazukiho Yamadu, Laurenta Petitgirarda, Stefana Ranzaniho, Paula Esswooda, Francka Chastrusse-Colombiera, Miguela Camposa Neto, Fabbia Maestriho, Oliviera Holta, Gasparda Brecourta, Frederica Deloche, Jerzyho Wolosiuka, Vasyla Vasylienka, Vladimira Kiradžieva, Andreja Chevtuka, Michela Piquemala a ďalších. Je víťazkou medzinárodných speváckych súťaží v Taliansku a Francúzsku, Získala cenu JAn Kiepura ako najlepšia operná speváčka v Poľsku. 

Účinkuje na javiskách mnohých divadiel po celom svete v nasledujúcich úlohách: Carmen od Bizeta, Amneris z Aidy, Azucena z Trubadúra, Maddalena z Rigoletta, Fenena z Nabucca, Flora z Traviaty, pani Quickly vo Falstaffovi, Ulrica v Maškarnom bále (Verdi), Suzuki v Madama Butterfly, Zia Principessa v Sestre Angelike a Zita v Gianni Schicchi (Puccini), Helena z Krásnej Heleny, Metella z Parížskeho života (Offenbach), Dorabella z Cosi fan tutte (Mozart), pani Groseová z Uťahovania skrutky (Britten), Maria a Sombra de Maria z Marie de Buenos Aires (Piazzolla), Marthe z Guru (Petitgirard)
Koncertný repertoár zahŕňa Verdiho Requiem, La Petite Messe Solennelle a Stabat Mater od Rossiniho, Stabat Mater od Pergolesiho, Requiem od Mozarta, Stabat Mater od Dvořáka, 9. symfónia od Beethovena, El amor brujo od De Fally a ďalšie diela. 

Predstavenia

Princess Eboli