Volker Hintermeier

Volker Hintermeier

Vyštudoval kostýmové a scénické výtvarníctvo na Mozarteu v Salzburgu. V rokoch 2000 – 2005 bol Volker Hintermeier hlavným scénografom v Schauspielhause Bochum. V rokoch 2005 - 2009 bol hlavným scénografom v Schauspielhaus Zürich. Pracoval na viac ako 300 inscenáciách pre Burgtheater Viedeň, Theater an der Josefstadt vo Viedni, Staatstheater Stuttgart, Schauspiel Leipzig, Kammerspiele Mníchov, Residenztheater Mníchov, Deutsches Theater Berlín, Berliner Ensemble, Schauspielhaus Hamburg, Schauspiel Köln, Schauspielhaus Düsseldorf, Volkstheater Viedeň, Neumarkttheater Zürich a Staatstheater Drážďany.

Spolupracoval s režisérmi ako Anna Bergmann, Armin Petras, Karin Henkel, Matthias Hartmann, Volker Schlöndorff, Jürgen Kruse, Martin Laberenz, Helge Schneider a Michael Schachermaier.

Opernú scénografiu realizoval v Zürišskej opere, vo Viedenskej štátnej opere, Teatro Liceo Barcelona, Teatro Zarzuela Madrid, v Michailovskom divadle v Petrohrade, Grand opera Ženeva, Teatro alla Scala Milano, Teatro Maggio Musicale Florencia, Teatro Carlo Felice Janov. Příhody lišky Bystroušky sú jeho prvou prácou pre Slovenské národné divadlo v Bratislave.