Marek Bobošík

Marek Bobošík

Absolvoval: Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave (2011) pod vedením Rafaela Avnikjana a Karin Alaverdianovej, študoval na Baletnej škole v Bazileji (Ballettschule Theater Basel), zúčastnil sa na Medzinárodných baletných majstrovských lekciách v Prahe (2009).

Angažmán: Pôsobil v Balete SND (2009 – 2011), v rokoch 2011 – 2016 bol členom baletu Severočeského divadla v Ústí nad Labem. Od sezóny 2016/2107 je členom zboru Baletu Slovenského národného divadla.

Repertoár: Účinkoval v baletoch: Luskáčik, Bajadéra, Šípková Ruženka, Korzár, Sylfida, Ivan Hrozný, Giselle, Labutie jazero (Pas de trois, Maďarský tanec, Španielsky tanec), Luskáčik (Ruský tanec), Ballet gala (Les Bourgeois), Sen noci svätojánskej (Elfovia), Niekto to rád horúce (Bienstock), Gajané, Café Aussig, Gypsy Roots, My Fair Lady, Funny Girl.

V Balete SND spolupracoval s významnými choreografmi: Rafaelom Avnikjanom (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Danielom de Andrade (Nižinskij – Boh tanca: Jekaterina Oblokova), Vasilijom Medvedevom (Esmeralda), Natáliou Horečnou (Romeo a Júlia – Tak ako včera…, postava Poštára), Borisom Eifmanom (Za hranicami hriechu/Bratia Karamazovovci) a ďalšími.