Evgenii Korsakov

Evgenii Korsakov

Ensemble - Herren

Absolvoval: Vaganovovu baletnú akadémiu v Petrohrade (2006)

Angažmán: Pôsobil v balete Divadla Konstantina Tachkina v Petrohrade (2006 – 2012). Neskôr pôsobil v divadlách Bühnen der Stadt Gera v Nemecku a San Diego Ballet v USA. V rokoch 2012 – 2015 bol členom baletu Mariiského divadla v Petrohrade. Od roku 2017 pôsobí v Balete SND.

Repertoár: Účinkoval v klasických tituloch: Labutie jazero, Spiaca krásavica, Luskáčik, Bajadéra, Bachčisarajská fontána, Don Quijote, Giselle, Legenda o láske, Korzár, Romeo a Júlia, v baletoch Alexeja Ratmanského – Popoluška, Koník hrbáčik atď. V Balete SND účinkuje v tituloch choreografov, akými sú: Rafael Avnikjan (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Daniel de Andrade (Nižinskij – Boh tanca), Vasilij Medvedev (Esmeralda), Natália Horečná (Romeo a Júlia – Tak ako včera…), Boris Eifman (Za hranicami hriechu/Bratia Karamazovovci) a ďalšími. Okrem účinkovania v zbore v baletoch a operách stvárnil niekoľko postáv, akými sú napríklad Romeo v inscenácii Natálie Horečnej Romeo a Júlia – Tak ako včera..., postava Dorcona v balete Dafnis a Chloé od Reony Sato.

Ocenenia: Získal prvú cenu na baletnej súťaže v San Diegu (Youth America Grand Prix of San Diego 2012), diplom z 1. medzinárodnej baletnej súťaže v Rige (First International Baltic Ballet Competition in 2013).