Matej Huťka

Matej Huťka


Matej sa narodil v roku 1998 a pochádza z Banskej Bystrice. V mladosti sa 7 rokov venoval capoeire a to mu otvorilo cestu až k talentovým skúškam na Konzervatórium Jána Levoslava Bellu v Banskej Bystrici. Štúdium začal v triede Bc. Jany Majerovej. Maturitný ročník absolvoval pod vedením Mgr.Art. Zuzany Lisoňovej (rod. Andelovej), ktorá mu pomohla pripraviť sa na cestu divadelným svetom. Doteraz spolupracovali na niekoľkých divadelných premiérach.
Konzervatórium reprezentoval na súťaži Nádej Baletu v Liptovskom Hrádku v roku 2018. Zúčastnil sa taktiež workshopu klasického tanca na Magyar Táncművészeti Egyetem (Maďarská akadémia tanca) v Budapešti.
Po ukončení štúdia sa Matej etabloval ako stály člen baletného súboru Štátnej opery v Banskej Bystrici (ŠOBB). Má za sebou 4 sezóny účinkovania vo väčšine predstavení ŠOBB. Účinkoval napríklad v predstaveniach Rómeo a Júlia, Nemé tváre / Výkriky do ticha, Ferdo mravec a Carmen. Významnejšie role zahŕňali: Perzský princ v opere Turandot a Malý Luis v tanečnom diele Edith Piaf.

Mimo pôsobenia v ŠOBB, Matej spolupracuje na predstaveniach s Hudebním divadlem Karlín v Prahe.
Momentálne sa tanečne pripravuje na účinkovanie v opere Čert a káča v SND a v opere Favoritka v ŠOBB.
Matej nachádza vášeň v tanci a pohybe. Obľubuje klasický, neoklasický a súčasný štýl tanca. Jeho ambíciou do budúcna je študovať choreografiu na VŠMU.