Damani Campbel Williams

Damani Campbel Williams

Absolvoval: Elmhurst Ballet School, baletnú školu pri Birmingham Royal Ballet (2013).
 
Angažmán: Pôsobil v Midlands Theatre Ballet, Birmingham Royal Ballet (2013), v balete Slovinského národného divadla (2014), ako sólista v balete Moravského divadla Olomouc (2014 – 2019). Od sezóny 2019/2020 je členom Baletu SND.
 
Repertoár: Spolupracoval s významnými svetovými choreografmi, akými sú tvorcovia Birmingham Royal Ballet: David Bintley, sir Peter Wright, Samira Saidi, Mikeala Polley z Ramber Dance Company, Olivia Pickford, Peter Parker a ďalší. V balete Slovinského národného divadla vytvoril sólové postavy v baletoch Don Quijote a Spiaca krásavica v choreografii Ireka Mukhamedova. V spolupráci s choreografom Robertom Baloghom vytvoril hlavné postavy v baletoch Spartakus (Spartakus), Othello (Othello), Rusalka (Vodník), sóla v produkciách Queen, Frida. Tancoval postavu Rotbarta v Labuťom jazere Hany Vláčilovej, Drosselmeyera v Luskáčikovi Jiřího Horáka, Brahmina v Bajadére Michala Štípu.
V Balete SND spolupracoval s významnými choreografmi, akými sú napríklad Vasilij Medvedev (Don Quijote), Rafael Avnikjan (Labutie jazero, Luskáčik), Daniel de Andrade (Tulák Chaplin – pocta géniovi), Michael Corder (Popoluška) atď.
 
Ocenenie: V roku 2017 získal cenu za výnimočný tanečný výkon v sezóne 2016/2017.