Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch - ONLINE ZÁZNAM

Ján Palárik

Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch - ONLINE ZÁZNAM

Drama

Veselohra o zmierení, dobrodružstve, hrách lásky a náhody v kultovej slovenskej klasike

Návštevník Online
Palárik v Zmierení alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch zvýrazňuje ideály prirodzenosti v protiklade k smiešnej vyumelkovanosti. Skostnatenosť, nadutosť a stereotypy sú smiešne, ale zmena je možná, ak podľahneme čaru harmónie a ústretovej komunikácie. Zmierenie nie je iba podaním si rúk znepriatelených strán, ale aj poznaním, zmierením sa so svojimi vlastnými predsudkami. Dobrodružstvom nie je iba dnes také aktuálne, pikantné skrývanie vlastnej identity pri hrách lásky, ale aj pripustenie možnosti, že všetko sa môže po mnohých „trapasoch“, trápnostiach a trápeniach napokon dobre skončiť. Tak ako aj príbeh lásky grófky Eržiky a jej komornej Milušky a ich nápadníkov baróna Ľudovíta a zememerača Rohoňa. Na dobrodružné zmierenie, čiže na zdravie! Egészégedre!
 
LUK.DANCE, s. r. o.
Agentura LUK. dance, s. r. o., pôsobí na umeleckom trhu od roku 2010. Od svojho založenia ponúka divadlám a rôznym umeleckým projektom či reklamným agentúram profesionálnych tanečníkov. Garantuje kvalitu, spoľahlivosť a kompletné zabezpečenie všetkých služieb a činnosti, ktoré súvisia s organizáciou tanečnej zložky. Tanečníci agentúry LUK.dance, s. r. o., sú prvotriednymi umelcami v tanečnej branži nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.
 
CIMBALOVÁ ĽUDOVÁ HUDBA MAROŠA MIKUŠA
Kolektív mladých, dobre naladených ľudí, ktorých spája radosť z hudby a láska k slovenskému folklóru. Kolektív vznikol v roku 2006 a odvtedy sa snaží potešiť
a baviť divákov v rôznych predstaveniach a na mnohých podujatiach doma i v zahraničí.
 
Dĺžka predstavenia: 2 hodiny 50 minút s prestávkou
 
Cena vstupenky na Návštevník Online: 8 €

Production Team

Direction by Juraj Nvota
Language adaptation Jakub Nvota
Set design Tomáš Rusín
Choreography Jaroslav Moravčík
Video-projection Lukáš Kodoň
Make up Artist Juraj Steiner

Cast

Countess Elisa Hrabovská Petra Vajdová
Orieška, school teacher Ján Gallovič
Baron Kostrovicky František Kovár
Ludovít, his son Milan Ondrík
Rohoň, surveyor Dano Heriban
Capková, countess' chamberlain Jana Oľhová
Suchay, the countess's clerk Vladimír Obšil
Pišta, hussar of Baron Kostrowicki Richard Autner (as a guest) Tomáš Turek (as a guest)
Reapers and reapers Jana Labajová (as a guest) Barbora Čatlošová Drozdová (as a guest) Martin Ďurkáč (as a guest) Tomáš Magát (as a guest) Dominika Žiaranová (as a guest) Michal Spielmann (as a guest) Peter Ondrejička (as a guest) Peter Martinček (as a guest) Bronislava Kováčiková (as a guest) Jakub Jablonský (as a guest) Petra Gavláková (as a guest) László István Béhr (as a guest) Barnabás Balla (Student, Academy of Performing Arts) Karin Adzimová (as a guest) Jakub Janotík Lenka Fecková (Student, Academy of Performing Arts) Martin Varínsky (as a guest) Roman Finik (as a guest) Kristína Spáčová (as a guest) Katarína Macková (as a guest)
Also featuring tanečníci LUK.dance