Ľudia nikdy nezomrú

Dominik Reisel

Ľudia nikdy nezomrú

činohra

Inscenované čítanie

nová budova SND, Modrý salón
Dvadsaťjedenročný Albert Rys má rád hudbu Kanyeho Westa (a experimentuje s drogami). Je však aj fanúšikom filozofie svojho menovca Alberta Camusa. Zaujíma ho predovšetkým otázka zmyslu života a s ňou súvisiaci filozofický pohľad na samovraždu. Okrem toho sa zaoberá aj teóriou relativity a existenciou čiernej diery. Jeho názory spoznávame z rozhovorov s priateľom Oliverom, ale aj z imaginárnych debát s Camusom či Stravinským. Keď sa však v Albertových rukách ocitne zbraň, tušíme tragédiu, ktorú v poslednom rozhovore môže zvrátiť len jeho najbližšia osoba – matka. Ale existuje vôbec koniec, keď podľa Albertových teórií ľudia nikdy nezomrú?
 
Inscenované čítanie režijne pripravil s poslucháčkami Konzervatória v Bratislave Juraj Hrčka. Prostredníctvom tejto spolupráce chce dať Činohra SND priestor mladým talentom na poli dramatickej tvorby i herectva.
 
Účinkujú (v rôznych alternáciách): Lucia Šimková, Bianka Molnárová, Karolína Jóriková, Bianca Sláviková, Miriam Pulíková, Laura Slamková, Karin Prokopová, Dorota Hrnčiarová/Juliana Ťahúňová, Veronika Knitlová, Zuzana Ďurčeková   
 
Po predstavení sa uskutoční diskucia s tvorcami.
 
Text Dominika Reisela, Ľudia nikdy nezomrú získal v rámci súťaže Dráma 2021 Cenu Činohry SND.
 
 

Inscenačný tím

Scéna a hudobný dizajn Máraj
Dramaturgická spolupráca Mário Drgoňa
Réžia Juraj Hrčka (ako hosť)