Novou generálnou riaditeľkou SND sa stala Zuzana Ťapáková

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová v utorok 27. augusta 2024 dočasne poverila vedením Slovenského národného divadla Zuzanu Ťapákovú s okamžitou účinnosťou.
 
Zuzana Ťapáková vyštudovala divadelnú vedu a pôsobila ako pedagogička na Katedre divadelnej a filmovej vedy VŠMU. V rokoch 1996-2010 bola riaditeľkou centra marketingu TV Markíza, od roku 2010 do 2013 bola generálnou riaditeľkou televízie Markíza. Predvlani sa stala šéfkou marketingu a komunikácie RTVS, na tejto pozícii skončila v júli tohto roka.
 
„Poverenie viesť Slovenské národné divadlo som prijala, pretože mi záleží na tom, aby divadlo mohlo spustiť sezónu tak, ako bola naplánovaná a fungovať v normálnom režime. Verím, že sa mi to s divadelnými profesionálmi a manažmentom podarí a už v septembri sa diváci budú môcť tešiť na zaujímavé predstavenia,” hovorí nová štatutárka Zuzana Ťapáková.
 
Zuzana Ťapáková prišla do SND len niekoľko dní pred začiatkom 105. divadelnej sezóny, ktorá sa v SND rozbehne už 3. septembra. Slávnostné otvorenie sezóny sa bude konať 7. septembra operným galavečerom ONDREJ MALACHOVSKÝ TRIBUTE, na ktorom operné hviezdy vzdajú hold legendárnemu slovenskému basistovi.