Ladislav Mackanič

Ladislav Mackanič

Riaditeľ Úseku generálneho riaditeľa SND
Adresa: Pribinova 17, 819 01 Bratislava
Do SND prichádza z RTVS, kde spolu s kompaktným tímom úžasných ľudí úspešne implementoval vysoko rizikový projekt výstavby kreatívnych centier RTVS v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave v celkovej hodnote takmer 25 mil. EUR. Tento projekt bol najväčším investičným projektom v histórii RTVS. V rámci kreatívnych centier boli realizáciou tohto projektu vybudované kapacitne najväčšie a vybavením najmodernejšie pracoviská určené na záznam a spracovanie obrazu a zvuku v strednej Európe. Kreatívne centrá môžu byť využité ako základný pilier pre transformáciu a modernizáciu verejnoprávneho vysielania.
Tesne pred svojím odchodom z RTVS pripravil projekt na komplexnú výmenu štúdiového osvetlenia v celkom objeme 5,4 mil. EUR, ktorý získal financovanie zo štrukturálnych fondov a bude realizovaný v budúcom roku.
 
V rámci svojho životného poslania sa snaží o vybudovanie komplexného, efektívneho, no hlavne fungujúceho systému diagnostiky, vzdelávania a starostlivosti o osoby s neurovývinovými poruchami (NVP) s užším zameraním na poruchy autistického spektra (pas).
 
V spolupráci s tromi slovenskými univerzitami, Hebrejskou univerzitou v Jeruzaleme a ďalšími izraelskými odborníkmi, ktorí patria k svetovej špičke v tejto oblasti, pripravil projekt zameraný na transformáciu poznatkov v oblasti prípravy špecialistov na diagnostiku, vzdelávanie a starostlivosť o osoby s NVP do slovenského vzdelávacieho systému.
 
V spolupráci s odborníkmi v oblasti architektúry a projektovania participoval na navrhovaní objektov určených pre diagnostiku, vzdelávanie a starostlivosť o osoby s NVP, ktoré môžu byť kostrou celého systému a ktoré výrazne uľahčia život rodičom týchto detí.
 
Možnosť participovať na implementácii najväčších investičných projektov od postavenia novej budovy SND však bola ponukou, ktorá sa neodmieta.