Victoria Zinovieva

Victoria Zinovieva

Zbor - Dámy

 

 

Absolvovala: Baletnú akadémiu Michaila Lavrovského (2003), Baletnú akadémiu Veľkého divadla v Moskve (2008). Okrem profesionálnej tanečnej interpretácie vyštudovala aj tanečnú pedagogiku a choreografiu.

Angažmán: Po absolutóriu prijala angažmán v Hudobnom divadle Stanislavského a Nemiroviča-Dančenka v Moskve, kde pôsobila na pozícii demisólistky. Od roku 2016 pôsobí v Balete SND.

Repertoár: Do jej repertoáru patrí Ruský tanec a Orientálny tanec z klasického baletu Luskáčik, sólové dve víly z romantického baletu Giselle, Maďarský a Španielsky tanec z klasického baletu Labutie jazero. Interpretovala sóla v dielach: Koncert od choreografa Jeroma Robbinsa, Sleepless Jiřího Kyliána, postavu Kurtizány z neoklasického baletu Manon v choreografii Kennetha Macmillana, postavu Sestry malej morskej víly z baletu Malá morská víla v choreografii Johna Neumiera. V Balete SND spolupracovala s významnými choreografmi, akými sú: Rafael Avnikjan (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Vasilij Medvedev (Esmeralda), Boris Eifman (Za hranicami hriechu/Bratia Karamazovovci). V Luskáčikovi tancuje sólo (Valčík kvetov, Snehové vločky), v Labuťom jazere Veľké labute, Nevesty, v Esmeralde stvárňuje jednu z Cigánok.