Ana Carolina Pitta de Carvalho

Ana Carolina Pitta de Carvalho

Zbor - Dámy
Absolvovala: Štátnu baletnú školu v Riu de Janerio pod vedením Marie Olenewovej, baletnú školu pri súbore Bolshoi Brazil pod vedením Galiny Kravchenko a ďalších.
 
Angažmán: Pôsobila v juniorskom balete Bolshoi Brazil ( 2016), balete Štátneho divadla v Riu de Janeiro ( 2016/ 2017, v rakúskom súbore Europa Ballet Company (2017/2018 ). Od roku 2018 hosťovala v Landestheater Salzburg v balete Popoluška, vo Viedenskom štátnom balete hosťovala v inscenácii Les Troyanes. Od roku 2019 pôsobí v Balete Slovenského národného divadla.
 
Repertoár: Účinkovala v klasických baletoch Luskáčik, Don Quijote, Raymonda, Paquita, Labutie jazero a ďalších. Spolupracovala s choreografom Renatom Zanellom na neoklasických dielach Empty Place, Soloist Laus Deo, La Chambre. Predstavila sa aj v súčasných dielach tvorcov, akými sú: Cassi Abranches, Lucas Axel, Reiner Feistel, Igor Holováč a ďalší.
 
V Balete SND účinkuje v klasických a neoklasických tituloch významných choreografov: Rafaela Avnikjana (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Daniela de Andradeho (Tulák Chaplin), Vasilija Medvedeva a Stanislava Feča (Esmeralda, Don Quijote) atď.