Ema Dobešová

Ema Dobešová

Zbor - Dámy
Absolvovala: Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave (2018).

Angažmán: Od roku 2018 pôsobila v balete Štátneho divadla v Košiciach. V sezóne 2019/2020 prijala angažmán do Baletu SND ako členka zboru.
 
Repertoár: Od roku 2011 počas štúdia na konzervatóriu účinkovala v Balete SND v baletoch: Labutie jazero, Romeo a Júlia, Sylfida, Luskáčik, Spiaca krásavica, Z rozprávky do rozprávky, Sen noci svätojánskej. V balete Štátneho divadla v Košiciach účinkovala v klasických inscenáciách, akými boli napríklad: Labutie jazero, Bajadéra v choreografii Vladimira Malachova, Spiaca krásavica v choreografii Michaila Novikova, ako aj v súčasných tituloch v choreografii Ondreja Šotha: Rodná zem, Hamlet, Denník Anny Frankovej, Charlie Chaplin, Jánošík, Štefánik a ďalšie. V Balete SND sa pripravuje na účinkovanie v klasických a neoklasických tituloch, v spolupráci s významnými choreografmi, akými sú: Rafael Avnikjan (Labutie jazero, Luskáčik, Giselle), Vasilij Medvedev (Esmeralda, Don Quijote), Michael Corder (Popoluška) atď.
Zúčastnila sa na baletných súťažiach vo Viedni a (The Vienna International Ballet Experience) a Plzni (International ballet Competition).