Daniel Luis de Vicente

Daniel Luis de Vicente

Barytón

Barytonista Daniel Luis de Vicente je kritikmi oslavovaný pre svoj „hlas oplývajúci zamatovou farbou, ktorý dokáže znieť dramaticky i lyricky“ a „skutočný dramatický barytónový hlas ... využívajúci podmanivý mezza voce v dynamike, ktorý však tiež necháva tón zaznieť rovnomerne v plných, objemných forte, vrátane najvyšších tónov“. Umelec sa rýchlo etabluje na medzinárodnej scéne. Je známy svojou pružnosťou a schopnosťou ako spevák tak aj herec v lyrických a dramatických rolách. Nedávny laureát rakúskej Ceny hudobného divadla za rok 2020, si rýchlo získava uznanie za svoje rozsiahle a strhujúce interpretácie talianskeho repertoáru 19. a 20. storočia.

Napriek pandémii, ktorá sprevádzala divadelnú sezónu 2020/2021, Daniel Luis de Vicente sa uviedol v jednej významnej role a zaznamenal aj niekoľko domácich debutov. V televíznom podujatí Českej televízie v januári 2021 sa predstavil v úlohe Rigoletta so Štátnou operou Praha, za čo získal ohlas kritikov. Odvtedy v tejto role vystúpil na Bregenzer Festspiele a Volksoper Wien, opäť s nadšeným ohlasom publika. Vo februári/marci 2022 by mal opäť vystúpiť so svojím Rigolettom v Hannover Staatsoper a v Stadttheater Klagenfurt. Zopakoval si tiež dvojrolu Michele/Gianni Schicchi (Pucciniho Triptych) v Hessisches Theater Wiesbaden, najskôr v máji v livestreame a nekôr naživo pre verejnosť. Počas tejto sezóny bude ešte debutovať v Tosce v Tiroler Landestheater Innsbruck bude nielen debutovať v Tosce. Debuty jeho prechádzajúcich sezón zahŕňajú role Michele/Gianni Schicchi v Pucciniho Triptychu a Paolo Albianiho vo Verdiho opere Simon Boccanegra.

Daniel Luis de Vicente je mladým umelcom v Opere v Colorado v sezóne 2014/2015. Absolvoval University of South Florida s diplomom B.M. a M.M. v odbore spev. 

Predstavenia