Klaudia Danišová

Klaudia Danišová

Klaudia sa 13 rokov vrcholovo venovala športovej gymnastike. Je osemnásobná majsterka Slovenska v športovej gymnastike. V rámci akrobatického zoskupenia Vertigo sa deväť rokov profesionálne venuje vzdušnej akrobacii a iným druhom akrobatického umenia - handbalance, svetelná show, ohňová show a lollipop lyra.

Akrobaticko tanečné zoskupenie Vertigo sa profesionálne venuje návrhu, tvorbe a realizácii akrobaticko – tanečných vystúpení a objavovaniu a rozvoju mladých športových talentov.

Od roku 2008 rozvíja oblasť akrobatického umenia, aj oblasť performing arts na Slovensku – akrobacia na šále, kruhu a kocke, tanec s ohňom, svetelná show, hand balancing, kontorzia a visual dance. Aktuálne je slovenským lídrom v oblasti vzdušnej akrobacie.

Vertigo má za sebou celkovo vyše 3000 úspešných a originálnych projektov a vystúpení po celom svete (Katar, Bahrain, Arabské Emiráty, Hong Kong, Macao, Indonézia, Taiwan, viaceré európske krajiny).

Vertigo bolo súčasťou muzikálov na ľade Máša a Medveď a Angry Birds od slovenskej produkcie Comunique, naši akrobati účinkovali aj v úspešnej opere Čarovná flauta v Slovenskom Národnom Divadle, tiež aj v najväčšej rakúskej operete SeefestSpiele Morbisch. Vertigo vytvorilo pôsobivé akrobatické vstupy pre 6 ročníkov českého multimediálneho festivalu Vltava žije v spolupráci s Art4promotion.

Predstavenia