Anna Repková

Anna Repková

Speváčka, skladateľka, textárka, hlasová koučka, herečka a vzdušná akrobatka.

Počas svojej kariéry spolupracovala s umelcami, ako sú napr. český spevák Dalibor Janda, taliansky spevák Drupi, americká hviezda Broadwaya Moya Angela, britský spevák a vokalista svetových hviezd Daniel Thomas alebo zakladateľka The British Gospel Arts Andrea Encinas. Na divadelných doskách debutovala ešte pred nástupom na Konzervatórium v Bratislave, a to na doskách Slovenského národného divadla v činohre Liliom (réžia Juraj Nvota, postava Julka). Do svojich muzikálov ju obsadili známi slovenskí aj českí režiséri Jozef Bednárik (Rocky Horror Show, rola Janet, Divadlo Aréna), Filip Renč (Rebelové, rola Julča, Divadlo Nová scéna) či Jozef Gombár (Vlasy, rola Crissy, Divadlo Nová scéna). Mohli ste ju tiež vidieť aj v rozprávke s pesničkami Snehová kráľovná v Divadle Malá scéna STU, v TV rozprávke Pani Zima (STV, rola Žofka, réžia Lucia Šebová) alebo v seriály Panelák (TV JOJ, rockerka Anka). Má za sebou stovky koncertov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Londýne, Bologni a Nemecku. Ako sólistka Big Bandu Gustava Broma svojím spevom zaujala aj v TV Show Let’s Dance a Bailando na TV Markíza. Od roku 2008 je tiež sólistkou Orchestra Pavla Zajáčka. Na konte má album Som pravdivá (2017), EP Vyznanie (2014) a debutový album Áno, už to viem… (2006). Jej piesne nájdete aj na CD kompiláciách Miluj… a DanuBeat – Live Music In Bratislava. Naspievala tiež piesne do viacerých rozhlasových rozprávok, reklám či do filmu Čiara.

Anna je tiež organizátorkou – od r. 2016 pozýva na Slovensko zahraničných umelcov svetového formátu, s ktorými sa spája na spoločných koncertoch a speváckych workshopoch. 20 rokov sa aktívne venuje hlasovému koučingu. Vedie hlasové kurzy, workshopy, hodiny spevu, vytvorila online video kurzy Otvor svoj hlas, Hlasová rozvička a v roku 2015 založila svoj spevácky Zbor Anky Repkovej – Spievanie nás baví, v ktorom má 40 členov.

Anna sa, aj po skončení hudobno-dramatického štúdia na Konzervatóriu v Bratislave, neustále rozvíja v speve a interpretačnom umení, a to pod vedením tých najlepších hlasových koučov v Londýne, Prahe a New Yorku. Napr. aj u legendárnej Joan Lader – hlasovej koučky hviezd, ako sú Madonna, Dianne Reeves, Sting a pod. Ďalším dôkazom jej neustáleho sebarozvoja je vzdušná akrobacia, ktorej sa začala venovať v roku 2019 ako svojej voľnočasovej aktivite v škole nového cirkusu CirKusKus. Našu režisérku Zuzanu Fischer na konkurze svojím pohybom a výrazom zaujala natoľko, že ju už môžete vidieť ako profesionálnu vzdušnú akrobatku práve v našej opere Čert a Káča.

Predstavenia