Michaela Šáleková

Michaela Šáleková

Od malička som vyrastala, ako dcéra hercov, v divadle. Vždy to bolo pre mňa prirodzené prostredie, kde som sa cítila "ako doma". Chodila som 10 rokov na balet, účinkovala v baletných predstaveniach. Balet je mojou láskou dodnes, tancovala som moderný/scénický tanec (skupina Moving Souls), dnes sa venujem aj akrobacii.

Na javisko činohry som sa postavila ako 6-ročná v dráme Pani úsvitu v ŠD Košice.

Po štúdiu na Konzervatóriu v Košiciach, odbor hudobno-dramatický, som rok študovala na AU v Banskej Bystrici, odbor herectvo, ktoré som ukončila na VŠMU v Bratislave.

V SND som účinkovala v činohre (herečka) aj opere (ako tanečnica), v Divadle J. Palárika v Trnave, DJZ v Prešove, nezávislých divadlách a detských predstaveniach, muzikáloch, seriáloch a vo filmoch.

Veľkou skúsenosťou bolo niekoľkoročné účinkovanie v show v Rakúsku s gymnastami, akrobatmi, ako herečka i tanečnica.

Všetko som sa snažila využiť aj ako pedagóg herectva na štátnom Konzervatóriu v Bratislave. V tanečnej škole La Portella som pracovala s deťmi na základoch tanečnej prípravy. Momentálne učím na SZUŠ Artimo-LDO. Najviac času trávim v dabingových štúdiách, na tanečných a akrobatických tréningoch, nakrúcaním seriálov a hlavne s rodinou a mojimi deťmi. 

Predstavenia