Deklarácia závislosti - LIVE STREAM

Michal BelejDaša Krištofovičová

Deklarácia závislosti - LIVE STREAM

činohra

Autorská hra inšpirovaná životom Edwarda Bernaysa a jeho manželky Doris Fleischmanovej.

YouTube
Píše sa rok 1929 a cigarety sa stávajú symbolom ženského hnutia v Spojených štátoch. Ženy naprieč krajinou začínajú fajčiť na znak zrovnoprávnenia s mužmi. Verejnosť však netuší, že feministický protest je v skutočnosti rafinovaná kampaň tabakového koncernu na zvýšenie tržieb z predaja cigariet.
 
Deklarácia závislosti je autorská hra inšpirovaná životom Edwarda Bernaysa, synovca Sigmunda Freuda, a jeho manželky Doris Fleischmanovej. Edward sa rozhodne strýkove poznatky využiť na manipuláciu verejnosti, preto si zakladá PR agentúru. Doris sa ako aktívna feministka chce vymaniť z roly ženy v domácnosti, preto bojuje o pozíciu partnera vo firme. Keď však dostanú za úlohu naučiť ženy fajčiť, Edward a Doris rozohrávajú strategické hry, ktoré majú dosah nielen na verejnú mienku, ale aj na ich manželstvo.
 
Dĺžka predstavenia: 1 hodina a 20 minút bez prestávky
 
Inscenácia vznikla v spolupráci SND s občianskym združením Prvý plán.
Inscenáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Chceli by ste nás podporiť? Môžete podporiť Činfond ↓
Pre priame poskytnutie príspevku/daru do Nadačného fondu priateľov Činohry SND je vám k dispozícii účet SK07 1100 0000 0029 4605 3532.
Nadačný fond priateľov Činohry SND pomôže rozšíriť našu činnosť smerom k spoločenským problémom, ktorými žije súčasnosť.
Aj vďaka vašej podpore môžeme tvoriť. Vážime si ju a ďakujeme.

Inscenačný tím

Obsadenie

Doris Fleischman Gabriela Dzuríková
Edward Bernays Andrej Šoltés (ako hosť)