Juraj Kubánka – Pocta majstrovi

Juraj Kubánka – Pocta majstrovi

balet

Slávnostný program venovaný životnému jubileu choreografa Juraja Kubánku

historická budova SND

Majster, Juraj Kubánka, významný slovenský choreograf, ktorý sa dožíva životného jubilea, 90. narodenín. SĽUK v spolupráci s Baletom SND tento slávnostný programom venujú celoživotnému dielu majstra, ktorý významne ovplyvnil vývoj slovenského tanečného umenia a jeho tvorba zaznamenala medzinárodný presah. V programe vystúpi okrem SĽUK-u ako hosť aj Serbski ludowy ansambl z Budyšína, v ktorom majster pôsobil.

Legenda slovenského tanca, tanečník, choreograf, režisér, dramaturg, libretista, spoluzakladateľ Lúčnice a dlhoročný umelecký vedúci SĽUK-u sa dožíva 90 rokov. Jeden z priekopníkov choreografie ľudového tanca na Slovensku spájal základné prvky ľudového tanca s moderným náhľadom na tanec, využívajúc nové vyjadrovacie možnosti. Osobnosť, ktorá ovplyvnila celé generácie tanečníkov na Slovensku i v zahraničí zanechal svoju pečať aj Balete SND. V sezóne 2010/2011 bol jedným z inscenátorov – choreografom prvého dejstva novej verzie baletu Giselle v réžii Ondreja Šotha. V novembri oslávi v historickej budove SND svoju deväťdesiatku. Je pre nás poctou, že môžeme byť pri tom.

Po ukončení predstavenia bude v priestoroch historickej budovy SND spoločenské stretnutie jubilanta, protokolárnych hostí SĽUK-u, Baletu SND za účasti účinkujúcich a obecenstva.

Účinkujú: SĽUK (Slovenský ľudový umelecký kolektív)
                Serbski ludowy ansambl z Budyšína



Cenník vstupeniek:
1. kategória 40 €
2. kategória 30 €
3. kategória 25 €
4. kategória 20 €