Soboty v divadle - workshop Jazzového tanca s Dagmar Puobišovou

Soboty v divadle - workshop Jazzového tanca s Dagmar Puobišovou

Iné

Workshop džezového tanca pre deti a mládež vo veku 12 – 15 rokov.

nová budova SND, Sála opery a baletu
17. 2. 2024 11:00 h - 13:00 h
Džezový tanec má korene uložené až v ďalekej Afrike, kde miestni obyvatelia v sprievode rôznych bubnov s veľkou rytmickou pestrosťou dokázali roztancovať celé telo. Ako tanečný smer má tento tanec domov v USA, kde sa vyvíjal spolu s rovnomenným hudobným žánrom – džezovou hudbou.
 
Tu dozrel z prostredia ľudových tančiarní, kde spontánne vznikali tance ako charleston, swing, Lindy hop, jive a mnohé ďalšie. Pod vplyvom interpretačných potrieb Hollywoodu a obľúbeného žánru hudobného filmu prenikol až na javiská muzikálmi presláveného Broadwaya.
 
Africký hudobný polyrytmus sa naučíme premietnuť do nášho tela a roztancujeme všetky jeho časti v tzv. izoláciách.
 
„Jazz is smile,“ hovoria afroamerickí džezoví tanečníci a choreografi, takže si treba priniesť dobrú náladu!
 
Workshop vedie Dagmar Puobišová, pedagogička VŠMU, spoluzakladateľka Divadla Bralen, ktorá sa venuje výuke džezovej tanečnej techniky a pedagogike tanca pre deti a mládež. Spolupracovala s Činohrou SND pri inscenácii Keď tancovala a pri filmových rozprávkach Nebojsa a Sokoliar Tomáš.
 
Účinkuje: Dagmar Puobišová
 
Workshop odporúčame absolvovať v cvičnom úbore – dres, tričko (nie oversize), legíny, tepláky, ponožky, tenisky. Je určený deťom vo veku 12 – 15 rokov.
 
Prihlásené deti so zakúpenou vstupenkou a vyplneným a podpísaným GDPR súhlasom treba v deň konania workshopu priviesť k hlavnému vchodu SND v čase medzi 10.45 – 11.00 h. Presný príchod je nevyhnutný, keďže hlavný vchod do budovy sa z dôvodu víkendovej prevádzky o 11.00 h uzavrie. Prosíme preto dbať na včasný príchod. Rodičia si svoje deti môžu vyzdvihnúť po skončení workshopu o 13.00 h opäť pri hlavnom vchode do divadla.
 
Z kapacitných dôvodov nie je účasť rodičov na workshope možná.
 
Ďakujeme a tešíme sa na vás!
 
GDPR súhlas si môžete stiahnuť TU, je potrebné odovzdať ho pri príchode dieťaťa na workshop.

Poznámka

VOĽNÉ SEDENIE