Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch - LIVE STREAM

Ján Palárik

Zmierenie alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch - LIVE STREAM

činohra

Veselohra o zmierení, dobrodružstve, hrách lásky a náhody v kultovej slovenskej klasike

Návštevník Online
15. 12. 2021 20:00 h - 22:50 h
Palárik v Zmierení alebo Dobrodružstvo pri obžinkoch zvýrazňuje ideály prirodzenosti v protiklade k smiešnej vyumelkovanosti. Skostnatenosť, nadutosť a stereotypy sú smiešne, ale zmena je možná, ak podľahneme čaru harmónie a ústretovej komunikácie. Zmierenie nie je iba podaním si rúk znepriatelených strán, ale aj poznaním, zmierením sa so svojimi vlastnými predsudkami. Dobrodružstvom nie je iba dnes také aktuálne, pikantné skrývanie vlastnej identity pri hrách lásky, ale aj pripustenie možnosti, že všetko sa môže po mnohých „trapasoch“, trápnostiach a trápeniach napokon dobre skončiť. Tak ako aj príbeh lásky grófky Eržiky a jej komornej Milušky a ich nápadníkov baróna Ľudovíta a zememerača Rohoňa. Na dobrodružné zmierenie, čiže na zdravie! Egészégedre!
 
LUK.DANCE, s. r. o.
Agentura LUK. dance, s. r. o., pôsobí na umeleckom trhu od roku 2010. Od svojho založenia ponúka divadlám a rôznym umeleckým projektom či reklamným agentúram profesionálnych tanečníkov. Garantuje kvalitu, spoľahlivosť a kompletné zabezpečenie všetkých služieb a činnosti, ktoré súvisia s organizáciou tanečnej zložky. Tanečníci agentúry LUK.dance, s. r. o., sú prvotriednymi umelcami v tanečnej branži nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.
 
CIMBALOVÁ ĽUDOVÁ HUDBA MAROŠA MIKUŠA
Kolektív mladých, dobre naladených ľudí, ktorých spája radosť z hudby a láska k slovenskému folklóru. Kolektív vznikol v roku 2006 a odvtedy sa snaží potešiť
a baviť divákov v rôznych predstaveniach a na mnohých podujatiach doma i v zahraničí.
 
Dĺžka predstavenia: 2 hodiny 50 minút s prestávkou
 
Cena vstupenky na Návštevník Online: 10 €

Poznámka

LIVE STREAM na Návštevniku online. LIVE STREAM vám prinášame bez teritoriálneho obmedzenia krajiny.

Inscenačný tím

Obsadenie

Grófka Elisa Hrabovská Petra Vajdová
Orieška, školský učiteľ Ján Gallovič
Miluša, jeho dcéra Jana Kovalčiková
Barón Kostrovický František Kovár
Ľudovít, jeho syn Milan Ondrík
Rohoň, zememerač Dano Heriban
Capková, grófkina komorná Jana Oľhová
Suchay, grófkin úradník Vladimír Obšil
Pišta, husár baróna Kostrovického Richard Autner (ako hosť)
Ženci a žnice Jana Labajová (ako hosť) Barbora Čatlošová Drozdová (ako hosť) Jakub Ďurkáč (poslucháč VŠMU) Tomáš Magát (ako hosť) Dominika Žiaranová (ako hosť) Michal Spielmann (ako hosť) Peter Ondrejička (ako hosť) Peter Martinček (ako hosť) Bronislava Kováčiková (ako hosť) Jakub Jablonský (ako hosť) Petra Gavláková (ako hosť) László István Béhr (ako hosť) Barnabás Balla (poslucháč VŠMU) Karin Adzimová (ako hosť) Jakub Janotík Lenka Fecková (poslucháč VŠMU) Martin Varínsky (ako hosť) Roman Finik (ako hosť) Kristína Spáčová (ako hosť) Katarína Macková (ako hosť)
Spoluúčinkujú tanečníci LUK.dance